Dirk Kokx studeerde Schoolmuziek aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Koordirectie, Muziektheorie en Compositie waren zijn bijvakken. Tijdens zijn studie richtte hij samen met Hans van den Brand de MusiCompany op, een musicalgezelschap van

studenten aan het conservatorium, en nog steeds onderdeel van deze opleiding voor muziekdocenten.

Het realiseren van bijzondere muziekprojecten is sinds jaar en dag zijn grote passie; zo mocht hij meewerken diverse professionele musicals (Kuifje en de Zonnetempel, Rembrandt de musical), Films (Knetter, Heute Bin Ich Blond, Woezel en Pip en de Sloddervos, Le collier rouge) en een show van het Chinees Staatscircus (Pirates Pirates). Voor Radio 4 verzorgde hij de orkestraties van de huisstijl, ingespeeld door het Radio Filharmonisch Orkest, en nu nog dagelijks te horen op de radio. Sinds een aantal jaren schrijft Dirk ook arrangementen voor de Leerorkesten in de regio Amsterdam. Een aantal van zijn koorarrangementen zijn in uitgave bij ChorusOnline.

Dirk is sinds 1995 actief als koordirigent, waarbij hij met name popkoren en muziektheater-gezelschappen onder zijn hoede heeft genomen. Enkele koren die in het verleden onder zijn leiding stonden zijn Muzikaèl, Popkoor Spirit, Kolok en theaterkoor Sincère en theaterkoor Easy & Free.

Dirk combineert zijn muzikale carrière met het bouwen van webapplicaties en mobiele apps.

Links:
Easy & Free
Dirk Kokx