Volop vitaal en ervaren

Het kwartet is op 1 september 2008 opgericht. Alle vier de zangers hebben hun sporen in de zangwereld verdiend, als zanger, bestuurslid, dirigent, coach en/of arrangeur.

Uit de notulen van de oprichtingsvergadering:

1) Oprichting en naam

Heden 1 september 2008 is vocaal ensemble KeyChord opgericht te St-Oedenrode. KeyChord is vooralsnog een zgn. 'informele vereniging'.
3) Bestuur KeyChord

Mark wordt de voorzitter van KeyChord, Willard de penningmeester en Dirk de secretaris. Mario zal de contactpersoon voor boekingen en publiciteit zijn.
7) En verder

KeyChord kent geen vaste muzikale leider, de leiding over het inzingen rouleert. Sterker nog: bij toerbeurt neemt een van de mannen de leiding over de gehele repetitie.

Willard (tenor) zingt sinds zijn zevende in koren en ensembles en bij schoolcabaret en –toneel stond hij vaak vooraan. Hij verzorgde solo-optredens met liederen als 'Hallo Bandoeng' en ‘Blinde ogen’ van Willy Derby en 'Come Prima' van Willy Alberti. Willard deed ook aan straattheater, schreef cabaret en figureerde in

Mario is zowat zijn hele leven al bezig met muziek. Als kind volgde hij gitaarles bij Jos Verhoeven en Bauke Oosterhout en zong bij kinder- en jeugdkoren. Later werd hij lid van een gemengd koor en leerde hij zichzelf (bescheiden) pianospelen.

Op zijn 26e begon hij een meer semiprofessionele carrière. Hij was negen jaar lid

Dirk Kokx studeerde Schoolmuziek aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Koordirectie, Muziektheorie en Compositie waren zijn bijvakken. Tijdens zijn studie richtte hij samen met Hans van den Brand de MusiCompany op, een musicalgezelschap van

Mark is in 1995 begonnen als koorzanger bij het Barbershopkoor de Dolphin Barber Mates uit Harderwijk. Na twee jaar werd hij sectional leader van de baritons en heeft in die tijd vier jaar lang in het closeharmonykwartet Ademsteun gezongen. Pret en plezier, gecombineerd met