Mario is zowat zijn hele leven al bezig met muziek. Als kind volgde hij gitaarles bij Jos Verhoeven en Bauke Oosterhout en zong bij kinder- en jeugdkoren. Later werd hij lid van een gemengd koor en leerde hij zichzelf (bescheiden) pianospelen.

Op zijn 26e begon hij een meer semiprofessionele carrière. Hij was negen jaar lid van Vocaal Ensemble “Dubbel Zes” en maakte voor dit mannenensemble arrangementen. Hij zong met hen in binnen- en buitenland, leverde een bijdrage aan radio- en TV- programma’s en maakte drie cd’s. Na bijna tien jaar weg te zijn geweest als zanger is Mario van 2008 tot 2015 de muzikale leider geweest van B.V. Dubbel Zes.

Mario werd in 1999 de Lead-zanger van het zeer succesvolle Close Harmony en Barbershopkwartet “Radio Times”. Met dit viertal werd hij drie keer Nederlands kampioen Barbershopzingen, haalde de eerste prijs bij de internationale conventie in Ierland en plaatste zich twee keer in de Europese Top 10. Hij trad met dit kwartet op in Schotland, Ierland, Engeland en Amerika en maakte de prachtige cd Weet je nog wel (met o.a. een bijdrage van Sanny Day, voormalig zangeres van The Millers). Mario zong en speelde in musicals, waaronder De Tijdaffaire (met o.a. Danny de Munck, Liesbeth List en Ben Cramer), Bui-Doi, A Christmas Carol en Jesus Christ Superstar.

Mario maakte in eigen beheer een Nederlandstalige solo-cd met twaalf liedjes waarvan hij zelf de tekst en muziek schreef. Sinds 1999 is hij actief als coach en dirigent. Mario was zeven jaar muzikaal leider van Vrouwen Barbershopkoor The Singing Pearls uit Oisterwijk en twee jaar vocal coach van vrouwengroep Raw Material uit Rosmalen. Van 2007 tot 2016 was Mario muzikaal leider van Theaterkoor Rooi. Hij maakte met dit koor grote producties als Feest!, Afri-Kaas, Droomhuis en Per Missie, voorstellingen met volledig decor, een orkest van 50 man en 3000 bezoeker!! Van 2016 tot 2020 was Mario muzikaal leider van Theaterkoor Sincére, als opvolger van Dirk Kokx.

Mario ondersteunt met enige regelmaat (barbershop-) koren en kwartetten in geheel Nederland. Hij volgde cursussen bij de overkoepelende organisaties Holland Harmony, DABS en het SNK en volgde diverse masterclasses. Mario is gecertificeerd CDWI-trainer wat hem de bevoegdheid geeft om andere dirigenten te coachen

In het dagelijks leven is Mario werkzaam als directeur van Cultuurpodium Groene Engel in Oss.

Links:
Theaterkoor Sincère
Theaterkoor Rooi 
Dubbel Zes