Willard (tenor) zingt sinds zijn zevende in koren en ensembles en bij schoolcabaret en –toneel stond hij vaak vooraan. Hij verzorgde solo-optredens met liederen als 'Hallo Bandoeng' en ‘Blinde ogen’ van Willy Derby en 'Come Prima' van Willy Alberti. Willard deed ook aan straattheater, schreef cabaret en figureerde in

professionele theaterproducties. Hij zingt en speelt slaggitaar en is bezeten van o.a. Elvis, Hank Williams sr en Comedian Harmonists.

Met zijn heldere klank heeft hij zes jaar bij Vocaal Ensemble ‘Dubbel Zes’ uit Rosmalen gezongen als eerste tenor en daarvoor (midden jaren negentig) enkele jaren bij gemengd koor Vox Una. Rond die tijd had hij minstens vijf jaar zangles van zangpedagoge Corry Kooreneef. De cassettebandjes met vocalises komen nog steeds van pas...

Willard zong van november 1999 tot november 2005 bij Radio Times (met Mario als lead) en pas sinds die tijd intensief in de Barbershopstijl. Met dit viertal werd hij drie keer Nederlands kampioen Barbershopzingen en maakte een prachtige cd “Weet je nog wel”. Radio Times was gespecialiseerd in nostalgische Nederlandsche liederen die door Barbershoptopper Rob van der Meule werden gearrangeerd.

Verzot op de Nederlandse taal als Willard is, heeft hij teksten gemaakt voor ‘De letter B’ en ‘Eine kleine Zauberflöte’ van KeyChord. Op de plank liggen nog hertalingen van ‘Donna’ en ‘Under the boardwalk’.

Met het Vughtse Carnavalsduo WilGère scoorde hij in 2001 een bescheiden lokale hit met een lied over een kamsalamander die de bouw van een woonwijk dwarsboomt. Momenteel is Willard carnavalesk actief als eindredacteur van D’n Dommeldurper, de carnavalskrant van Vught.

Willard coachte de kwartetten Knock on Wood, S.P.A.M. en Gentlemen's Agreement. Hij behaalde in 2004 het diploma Basiscursus Dirigent van Holland Harmony en... is de enige zanger van KeyChord die geen dirigent is geweest. Misschien daarom dat hij de aankondigingen van het kwartet verzorgt?

Leuke links:
Kwartet Knock on Wood
Hank Williams
Gentlemen's Agreement