Mark is in 1995 begonnen als koorzanger bij het Barbershopkoor de Dolphin Barber Mates uit Harderwijk. Na twee jaar werd hij sectional leader van de baritons en heeft in die tijd vier jaar lang in het closeharmonykwartet Ademsteun gezongen. Pret en plezier, gecombineerd met een goede klank bracht dit kwartet destijds op een verdienstelijke zevende plaats tijdens de Nederlandse Barbershopconventie.

Toen er in het koor een tweede dirigent gezocht werd, viel de keuze al snel op deze enthousiaste zanger. Vanaf dat moment bezocht Mark elke Barbershop Harmony- en dirigentencursus die er in Nederland gegeven werd. “Nieuwe inspiratie is de motor van succes”, was toen zijn motto.

In 2000 nam Mark het (dirigeer)stokje over en onder zijn leiding is er een zeer afwisselend repertoire ingestudeerd. Naast de diverse dirigeercursussen in Nederland heeft Mark ook verscheidene director colleges in o.a. Engeland en Amerika gevolgd. Mark heeft hierdoor zijn eigen enthousiaste stijl van dirigeren ontwikkeld en dit enthousiasme toont hij tot de dag van vandaag op het podium. Van 2003 tot 2007 is Mark ook dirigent geweest van het Barbershop dameskoor Bewitched uit Gorinchem.

Doordat Mark in 2012 naar Arnhem verhuisde werd hij gedwongen te stoppen met dirigeren in Harderwijk en is hij zich volledig op het zingen met de mannen van KeyChord gaan richten. “En ik zing gewoon de mooiste noten”, aldus deze bronzen bariton!

Links:
Dolphin Barbermates